Verzekeringen

Uitvaartverzorging Smorenburg verzorgt uitvaarten voor zowel verzekerde als niet verzekerde. Hoe en bij wie u een verzekering heeft afgesloten is in het geval van een overlijden in beginsel geen probleem.

Nadat wij met u uw wensen in kaart hebben gebracht kunnen we daar een begroting voor opstellen, gebaseerd op de huidige prijzen. U kunt dan beoordelen of u zich wilt laten (bij)verzekeren.

Wij krijgen regelmatig de vraag voorgelegd welke uitvaartverzekeringen goed staan aangeschreven. Wij brengen dan graag Nuvema Verzekeringen onder de aandacht. Een gerenommeerde, regionaal opererende maatschappij, gevestigd in Baarn.

Wij adviseren een ‘kapitaal verzekering’ af te sluiten in plaats van een ‘natura verzekering’. Het grote verschil is dat een kapitaalverzekering een bedrag uitkeert waarmee u de uitvaart naar uw persoonlijke wensen kunt invullen. Bij een natura verzekering legt u de invulling van de uitvaart van tevoren vast en wordt die vervolgens uitgevoerd zoals u destijds bent overeengekomen.

Dat laatste lijkt op het eerste gezicht handig en efficiënt. In de praktijk echter blijkt dat deze vorm uiteindelijk minder aantrekkelijk is en vaak zelfs voor teleurstellingen zorgt. Er zit doorgaans namelijk zoveel tijd tussen het afsluiten van de verzekering en de uitvaart, dat afspraken niet meer actueel zijn of niet meer aansluiten bij de wensen van het moment. Dat creëert een probleem op het moment dat u wel iets anders aan uw hoofd heeft. Want afwijken van de jaren geleden vastgelegde invulling en vormgeving van de uitvaart is vaak niet mogelijk of brengt enorme kosten met zich mee.

Zoals gezegd keert een kapitaalverzekering een bedrag uit waarmee de uitvaart betaald kan worden. De invulling en vormgeving van de uitvaart kunt u daarnaast geheel naar eigen inzicht en wensen vastleggen.

Wij raden u aan uw uitvaartverzekering met enige regelmaat te laten toetsen of deze nog toereikend is voor uw wensen.