Familiekamer

Opbaring in één van de familiekamer ’s van Uitvaartcentrum De Engenhof te Soest
 
Het gebruik van een familiekamer biedt u als nabestaanden veel vrijheid bij het nemen van
afscheid van uw dierbare. Anders dan bij een reguliere opbaring in het uitvaartcentrum
krijgt u als familie bij een familiekamer zelf een Tag (elektronisch sleutel) die u gedurende de gehele periode van opbaring kunt gebruiken om uw dierbare overledene te bezoeken op het moment dat u dit zelf en hoe lang u dat wenst. Wij stellen de familiekamers beschikbaar van 9 uur ‘s ochtends tot 21 uur ‘s avonds. 

Er zijn 2 familiekamers. Ankos en Angar. 
Een opbaring in een familiekamer biedt veel vrijheid, maar kent wel een beperking.Het is een soort huiskamer dus de ruimte is geschikt om er met een familie (maximaal 5 personen) samen te komen. U mag zelf bepalen wie u meeneemt. U krijgt 2 tags om de familiekamer te betreden.
 
De kamers zijn er niet op ingericht om hier openbare (dus op een rouwkaart aangekondigde) bezoeken te houden waarbij het aantal familieleden en belangstellenden zo groot wordt dat zij niet meer in de kamer passen en hierdoor
andere families elders in het pand bij hun afscheid zouden storen. 

Veelal is een combinatie mogelijk waarbij op de rouwkaart aangegeven kan worden op welk moment er een bezoek of condoleance is. De overledene zal dan naar een andere ruimte worden gebracht. Hierbij kunnen er consumpties worden aangeboden. Dit wordt verzorgd door medewerkers van het uitvaartcentrum. 

Er kan gebruik gemaakt worden van de gezamenlijke keuken en het toilet. 
Er kan gebruik worden gemaakt van onze DAB radio/audio set welke aangesloten kan worden via bluetooth op een telefoon of IPad.  Een gebruikershandleiding ligt in de keukenla. Er moet wel rekening gehouden worden met het volume zodat anderen hier geen hinder van ondervinden. 

Wij hopen dat de familiekamer u de ruimte en gelegenheid geeft om op een waardige manier en wanneer u dat wenst afscheid te nemen van uw dierbare. Wij wensen u veel sterkte.