In Memoriam Film


 


voor het afscheid van een dierbare

Soms zeggen beelden meer dan duizend woorden ...06 51 35 20 69
https://videograafdewitteraaf.nlBij een uitvaart kunnen foto’s en video’s, naast de toespraken en de muziek, een mooie toevoeging zijn voor het afscheid van een dierbare. Vaak worden foto’s in een PowerPoint gezet; een eenvoudige en statische presentatie dieniet écht tot de verbeelding spreekt. Videograaf De Witte Raaf gaat een stap verder.

Heeft u veel losse foto’s en video’s van uw dierbare? Al het beeldmateriaal en gekozen muziek worden met aandacht en gevoel tot een professionele en persoonlijke In Memoriam Film gemonteerd. Deze film kan in overleg verschillende fases en/of thema’s van de overledene belichten en wordt gemaakt in fraaie vormgeving, met kleurbewerking en met subtiele overgangen. Alles in de sfeer van de overledene.

De film wordt afgeleverd in een Mp4-bestand. Het is een blijvende herinnering aan uw dierbare en kan na de uitvaart gemakkelijk digitaal met familie en vrienden gedeeld worden. De In Memoriam Film kan ook bijdragen aan de verwerking van een verlies. Het kijken naar de film biedt troost en houdt de herinnering levend.

Aanleveringsvereisten
Wat is nodig voor het maken van de In Memoriam Film?

Digitale foto’s in JPEG-formaat;
Oudere niet digitale foto’s gescand aanleveren;
Bestandsgrootte van de foto’s circa 2 MB of meer;
Eventuele bewegende beelden (digitale video);
Circa 12 foto’s per minuut muziek (gemiddeld 50 foto’s per film van 4 minuten);
Muziekkeuze lastig? De videograaf kan er over meedenken en in adviseren;
Alle relevante persoonsgegevens (de pdf van de rouwkaart volstaat meestal al);
U mailt al het materiaal via WeTransfer naar: info@videograafdewitteraaf.nl
• U ontvangt vooraf, van De Witte Raaf, een offerte per mail
 


 

Tips bij het selecteren van het materiaal

Probeer foto’s te selecteren uit alle levensfases van uw dierbare (geboorte, kind, tiener, student, volwassen, mid-life, ouder);
Selecteer bij voorkeur portretten of duo’s, voorkom grote gezelschappen op één foto;
Probeer de foto’s zo te kiezen zodat u zoveel mogelijk kanten van uw dierbare laat zien, zoals familie, hobby’s, werk, lievelingsplaatsen, vriendschappen enz.;

Bewegende beelden van de overledene, bijvoorbeeld gemaakt met de mobiele telefoon, zijn (hoe kort ook) een waardevolle aanvulling op de film. De videograaf kan een relevant stuk uit de langere video halen en in de film monteren;
De film wordt op een breed beeldscherm vertoond. Probeer daarom zo min mogelijk ‘staande’ (verticale) foto’s te kiezen maar bij voorkeur ‘liggende’ (horizontale);

Als het de wens is om de foto’s in een specifieke volgorde te laten zien, kunt u de fotobestan- den een nieuwe naam te geven en ze bijvoorbeeld nummeren.

Deadlines

Het eindresultaat van de In Memoriam Film moet meestal 24 uur voor de uitvaart op locatie worden aangeleverd om daar te kunnen worden getest. De videograaf ontvangt het materiaal (foto’s, video, muziek, rouwkaart, verdere wensen) uiterlijk 3 dagen voor de uitvaart, zodat alle tijd en aandacht besteed kan worden aan het maken van de film.

Kosten van de In Memoriam Film

De basiskosten voor het maken van de In Memoriam Film bedagen € 85,00.
Hierin zitten het selecteren en bewerken van de foto’s, het aanmaken van de storyline,
het toevoegen van de muziek en de editing van de film in Final Cut Pro.
Voor het toevoegen en bewerken van bestaande video’s is er een meerprijs van € 40,00.

Videograaf De Witte Raaf

Gert Jan Daalhuisen Roetman (1968) is videograaf en filmmaker. Hij heeft van 1992 tot 2019 een eigen uitvaartonderneming gehad en heeft al voor honderden uitvaarten herinnerings- films mogen maken. Zijn grootste passies zijn muziek en film-montage. Met zijn ruime ervaring als uitvaartverzorger voelt hij goed aan in welke sfeer de foto’s gemonteerd moeten worden om tot het mooiste resultaat te komen en om zó de uitvaart naar een hoger plan te tillen. Zo’n eerbetoon verdient elk afscheid; zo’n eerbetoon verdient elke overledene.